De premie voor dakisolatie daalt

Bij elke jaarwissel bestaat de kans dat de premies aangepast worden. Voor 2019 heeft de Vlaamse overheid beslist om het premiestelsel voor dakisolatie af te bouwen.

Isolatienorm 2020

Tot eind 2018 zullen Vlamingen nog kunnen genieten van een tegemoetkoming van €6 per m². Vanaf 2019 zakt de premie voor dakisolatie van 6 naar 4 euro per m² wanneer de werken worden uitgevoerd door een aannemer, en van 3 naar 2 euro per m² voor doe-het-zelf werken. De isolatiewaarde (warmteweerstand of R-waarde) moet wel minstens 4,5 m²K/W zijn. De premie is geldig voor dakisolatie of voor zoldervloerisolatie maar niet voor beide.

Volgens de Vlaamse dakisolatienorm moet elke woning tegen 2020 dakisolatie of zoldervloerisolatie hebben. Wacht dus niet te lang en geniet nu nog van een verhoogde premie.

Voordelen van een goede dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak is belangrijk voor de waarde van uw huis en biedt een tal van voordelen. In de zomer geniet u van een koel huis en in de winter is het altijd lekker warm. Een goede dakisolatie is dus kostenbesparend, wat u zeker zal merken op uw energiefactuur.

Isolatiepremie aanvragen

Hoe bekomt u nu deze isolatiepremie? Nadat de isolatiewerken van het dak zijn afgerond, sturen we de nodige ingevulde documenten op voor een premieaanvraag. U kan de overige gegevens dan zelf invullen en het document opsturen naar Eandis. Ook kan u een premie aanvragen bij de gemeente.

Neem contact op en geniet nog van de verhoogde premie

Wilt u nog genieten van de verhoogde premie? Schenk dan vandaag nog aandacht aan een goed geïsoleerd dak en neem voor het einde van 2018 contact met ons op. Het team van Platdakexpert bezorgt u binnen de week een gratis offerte en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Lees meer op: https://www.mijnbenovatie.be/nl/nieuws/deze-benovatiepremies-krijg-je-nog-in-2019-n-215/

 

Voor een gratis offerte, een eerlijk advies en een correcte uitvoering,
dan bent u hier aan het juiste adres!

 

Neem contact op